Skip to main content

Programjaink

Bábjáték - Hálás vizek

Drámapedagógiai bábjáték, melynek témája a környezetvédelem, a víz tisztelete, a környezettudatosság fontosságának bemutatása.

Egyik alprogramunk az óvodások és kisiskolások környezettudatosságra való nevelése Gévai Csilla: Hálás vizek című drámapedagógiai bábjátékával. Az előadás célja, hogy szórakoztatóan tanítsa a kicsiket a környezettudatos viselkedésre, és megmutassa nekik, hogy mindenki tud tenni a környezetéért, életkortól függetlenül.

A játékos kültéri foglalkozás alkalmával a gyerekek a darab két főszereplő bábjával találkoznak, Pannival és eszkimó barátjával Nanukkal. Az óvodások láthatják ahogy Nanuk kihúzza a PET palackokat és a konzervdobozt a vízből. A konzerv már nem fogja elvágni egy állat lábát, aki inni jön a vízhez, és a PET palack sem válik a víz hullámzásától és a napsugárzástól mikroműanyaggá. A gyerekek megtudhatják, hogy mi is az a mikroműanyag, ami láthatatlanul bepiszkolja a vizet, megbetegíti a halakat és az az embert is, aki kifogja és megeszi a műanyaggal teli halat.

A valós helyzetben való cselekvés segíti elmélyíteni a környezettudatossággal kapcsolatos gondolatokat és tudásanyagot a gyerekekben.

A foglalkozás bábjátékot és interaktív vezetett beszélgetést tartalmaz. Egyszerre egy óvodai csoport illetve egy osztály tud részt venni rajta.

A foglalkozás díját személyre szabottan határozzuk meg.