Skip to main content

Képzéseink

Akkreditált továbbképzési program

Célunk, hogy a már bizonyított hatékonyságú képzési programunk lehetőleg minden hazai óvodában dolgozó óvodapedagógus számára elérhető legyen, és a környezettudatosságra nevelés mellett a természetben megjelenő ok-okozati viszonyokat is megértsék és megértessék.

A három év alatt kifejlesztett, óvodai tanmenetbe illeszthető módszertanra épülő program közvetlen célcsoportja az óvodapedagógusokon keresztül az óvodás korosztály, közvetett célcsoportja az általuk elért szülők, nagyszülők és felnőttek.

A program oktatása egy nevelési tanév alatt megtörténik. Ennek során a 30 órás akkreditált képzést követően 6 hónapon keresztül online és személyes mentorálással, folyamatosszakmai támogatással segítjük az óvodapedagógusokat a módszertan elsajátításában és rutinszerű használatában. Egy képzési csoportban 20 fő óvónő képzése valósulhat meg hatékonyan.

A képzési programhoz összeállított oktatási segédeszköz doboz sokéves tapasztalaton alapuló, saját fejlesztésű gyűjteményt, több mint 130 db színezőt és munkalapot, meséket, bábokat, közel 100 db játékleírást, szemléltető eszközöket, tematikus játék- és memóriakártyát tartalmaz.

A továbbképzés célja, hogy

- Az óvodapedagógusok váljanak képessé korszerűen és hatékonyan megosztani a környezetvédelem témáját óvodás korú gyerekekkel.

- A résztvevők sajátítsanak el egy olyan módszertant, amely lehetővé teszi számukra a környezettudatosság fejlesztését 5-7 évesek csoportban, függetlenül ezen óvodás korcsoport nemi és társadalmi hovatartozásától.

- A módszertan használatával az óvodapedagógusok váljanak képessé a gyerekek életkori sajátosságainak és fejlettségi szintjüknek megfelelő korszerű környezeti ismeretanyagot játékosan elsajátíttatni. 

A képzésen a csoportlétszám minimuma: 6 fő, maximuma: 25 fő. A hatékonyságot tekintve a 20 fő a legideálisabb résztvevőszám.

Az Akkreditált továbbképzési program díját személyre szabottan határozzuk meg.

 

„Ez a program a személyes hozzáállásomon változtatott, a remény felé terel.”

Kleinné Naszádos Krisztina, Rózsakert Tagóvoda, Budapest 22. ker., 2022

„A környezetem és annak védelme mindig is fontos volt számomra, de a Fiúról Apára Program által kidolgozott környezetvédelmi módszertan megismerése során elhittem, hogy fontos része lehetek egy újszerű, egyedülálló folyamatnak, gyermekeinkben elültethetem a környezettudatosság alapjait, és együtt zöldebbé, élhetőbbé tehetjük a Földünket.”

Ágoston Zsuzsanna, Tóparti Óvoda, Komárom, 2022

„Nevelőmunkámba beépítem a Fiúról Apára Program képzésén elsajátított 4 elem módszertant a tevékenységeink során. Időt, lehetőséget biztosítok a gyerekek számára, hogy felfedezzék a környező világot és kutakodjanak, kísérletezzenek, felfedezzenek. Törekszem beépíteni a mindennapjainkba, heti tervünkbe minél több ismeretet a bolygókról, a naprendszerről, az univerzumról a földről, vízről, levegőről és a tűzről.”

Nagy Tiborné Kovács Mónika, Zöldliget Óvoda, Bakonszeg, 2022

„Nagyon örülök, hogy részt vehettem a Fiúról Apára Programban. Sok tehetséges, ügyes, kedves pedagógussal ismerkedhettem meg a továbbképzés alkalmával és nagyon sok jó ötletet, tanácsot kaphattam kedves Csillától és Esztertől a környezetünk védelmével kapcsolatban, melyet a jövőben szeretnék az óvodámban is kamatoztatni.”

Csépke-Varga Fanni, Kerekerdő Óvoda, Ipolytarnóc, 2022

„Zöld Óvoda révén nagyobb figyelmet szentelünk a csoportban a természethez kapcsolódó poziv viszony kialakításának, azonban a gyerekek mellett én is most tanulom, milyen is „Zöld Óvodás”-nak lenni: ebben a Fiúról Apára Program nagy segítséget ad számomra.”

Gál Zsófia, Ifjúság Úti Óvoda, Kecskemét, 2022

„A Fiúról Apára Programban való részvételemmegerősített abban, hogy jó úton haladok, haladunk.”

Vadicskó Edina, Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvoda, Pécs, 2022

„Különösen is örültem ennek a továbbképzésnek, hogy nagyon sok gyakorlati tanácsot, ötletet kaptam, hogyan lehet az óvodás gyerekeknek játékosan, tevékenységközpontúan átadni a környezettudatosság alapjait.”

Szőcs-Molnár Boglárka, XXII. Kerületi Egyesített Óvoda Napocska Napközi Tagóvodája, Budapest, 2022

„A mindennapi tevékenységeimben nagy segítséget és támogatást adott a Fiúról Apára Program szellemisége, gyakorlati útmutatása.”

Gazdagné Ábrahám Ágota, Földmíves Utcai Óvoda, Szeged, 2022

"Igyekszem a kis emberekben ápolni természetes nyitottságukat szűkebb és tágabb világukra, ami által empatikus, magukért és környezetükért felelősséget vállaló felnőtté nőhetnek."

Olasz-Máté Anita, Rákosmenti Százszorszép Óvoda, Budapest 17. kerület

„A program reményt adott számomra, hogy az igazi értékeket ilyen elhivatott emberekkel, pedagógus kollégákkal karöltve át tudjuk adni a jövő nemzedékének!”

Biró Éva, ZEÓ Napraforgó Óvoda, Budapest 14. ker., 2022