Skip to main content

Képzéseink

Fiúról Apára - A Levegő képzés

A Fiúról Apára Program óvodapedagógusoknak a légkör felépítéséről, a tiszta levegő fontosságáról, a tüdőről, a légi közlekedésről, a levegőről mint élőhelyről és a méhekről szóló háromnapos képzés, mely a környezettudatosságra nevelésben nyújt segítséget.

Az óvodapedagógusok szakszerű tanácsadást kapnak a fenti témák játékos oktatásához:

  • drámapedagógiai eszközök használata az óvodában
  • „hogyan jobban” módszertani tanácsok a gyerekeknek való tudásátadásra
  • a gyermekeknek átadott ismeretek elmélyítését szolgáló játékok, színezők és munkalapok használata

Tartalmazza:

Egy képzési csoportban 20 fő óvónő képzése valósulhat meg hatékonyan.
A képzés díját személyre szabottan határozzuk meg.

„Zöld Óvoda révén nagyobb figyelmet szentelünk a csoportban a természethez kapcsolódó poziv viszony kialakításának, azonban a gyerekek mellett én is most tanulom, milyen is „Zöld Óvodás”-nak lenni: ebben a Fiúról Apára Program nagy segítséget ad számomra.”

Gál Zsófia, Ifjúság Úti Óvoda, Kecskemét, 2022

„Ez a program a személyes hozzáállásomon változtatott, a remény felé terel.”

Kleinné Naszádos Krisztina, Rózsakert Tagóvoda, Budapest 22. ker., 2022

„Azért, hogy részt vehettem a Fiúról Apára Program háromnapos budapesti képzésén, végtelenül hálás vagyok, hiszen olyan szakmai tudást, olyan környezeti és természetvédelmi didaktikai módszereket és eszközöket kaptam itt, melyet nemcsak kiscsoportosoknál, hanem minden óvodai korosztály esetében be tudok építeni a mindennapi nevelőmunkámba. A képzés során tanultakat, pedig évről évre ki tudom bővíteni újabb és újabb ismeretanyaggal.”

Kovácsné Zádeczky Tímea, Integrált Óvodai Intézmény Lorántffy Zsuzsanna Tagóvodája, Miskolc, 2022

„Nevelőmunkámba beépítem a Fiúról Apára Program képzésén elsajátított 4 elem módszertant a tevékenységeink során. Időt, lehetőséget biztosítok a gyerekek számára, hogy felfedezzék a környező világot és kutakodjanak, kísérletezzenek, felfedezzenek. Törekszem beépíteni a mindennapjainkba, heti tervünkbe minél több ismeretet a bolygókról, a naprendszerről, az univerzumról a földről, vízről, levegőről és a tűzről.”

Nagy Tiborné Kovács Mónika, Zöldliget Óvoda, Bakonszeg, 2022

"Igyekszem a kis emberekben ápolni természetes nyitottságukat szűkebb és tágabb világukra, ami által empatikus, magukért és környezetükért felelősséget vállaló felnőtté nőhetnek."

Olasz-Máté Anita, Rákosmenti Százszorszép Óvoda, Budapest 17. kerület

„A Fiúról Apára Program egy olyan nagycsalád, ahol jól érezzük magunkat, folyamatosan tudunk új dolgokat elsajátítani, tovább fejlődni a környezetvédelem, a fenntarthatóság területén. Köszönöm, hogy a részese lehetek.”

Domina Erika, Központi Óvoda Attila Tagóvodája, Nagykanizsa, 2022

„A Fiúról Apára Program révén sok hasonló szemléletű, csodás embert ismerhettem meg. Igazi lelki és szakmai feltöltődés volt, mely azóta is tart, ennek segítségével új színt vihettem a csoportomba járó gyermekek életébe is.”

Takácsi-Máhr Judit, Ajka Városi Óvoda, Patakparti Tagóvoda, 2022

„A program és a kollégák által szélesedett a látóköröm, korszerű tudásanyaghoz jutottam, rendkívüli embereket ismerhettem meg. Másfajta megközelítésekkel találkoztam, amivel én is több lettem, és így a gyerekeknek is többet, jobbat, mást adhatok.”

Rocska Edina, Alsóvárosi Óvoda, Vác, 2022

„A Fiúról Apára Programban való részvételemmegerősített abban, hogy jó úton haladok, haladunk.”

Vadicskó Edina, Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvoda, Pécs, 2022

„A Fiúról Apára Program rengeteg dolgot nyújtott számomra: új ismeretségeket, új szemléletmódot, új ötleteket, és támaszt a környezeti nevelés megvalósításához. Hálás vagyok, hogy a program részese lehettem.”

Katona Eszter, Dózsa György Utcai Tagóvoda, Sopron, 2022