Skip to main content

Célunk, hogy a már bizonyított hatékonyságú képzési programunk lehetőleg minden hazai óvodában dolgozó óvodapedagógus számára elérhető legyen, és a környezettudatosságra nevelés mellett a természetben megjelenő ok-okozati viszonyokat is megértsék és megértessék.

A három év alatt kifejlesztett, óvodai tanmenetbe illeszthető módszertanra épülő program közvetlen célcsoportja az óvodapedagógusokon keresztül az óvodás korosztály, közvetett célcsoportja az általuk elért szülők, nagyszülők és felnőttek.

A program oktatása egy nevelési tanév alatt megtörténik. Ennek során a 30 órás akkreditált képzést követően 6 hónapon keresztül online és személyes mentorálással, folyamatosszakmai támogatással segítjük az óvodapedagógusokat a módszertan elsajátításában és rutinszerű használatában. Egy képzési csoportban 20 fő óvónő képzése valósulhat meg hatékonyan.

A Fiúról Apára Program óvodapedagógusoknak szóló négy részből álló előadás és konzultáció sorozata a környezettudatosságra nevelésben nyújt segítséget. Az óvodapedagógusok szakszerű tanácsadást kapnak a Föld – mint a bolygónk és mint termőföld – , a méhek, a tűz, a levegő, valamint az energiák témáinak oktatásához:

  • drámapedagógiai eszközök használata az óvodában
  • „hogyan jobban” módszertani tanácsok a gyerekeknek való tudásátadásra
  • a gyermekeknek átadott ismeretek elmélyítését szolgáló játékok

Tartalmazza:

  • negyedévente 2 órás környezettudatosságra nevelés online módszertani előadás és konzultáció pedagógusoknak
  • színezők, munkalapok és játékleírások a fenti témákban

Az előadás sorozat díját személyre szabottan határozzuk meg.

 

A Fiúról Apára Program óvodapedagógusoknak a Napról, a Föld magjáról, a vulkánokról, az égés-égetésről, a tűz történetéről, a természetes és mesterséges tüzekről, a tűz és az ember viszonyáról és az energiákról szóló háromnapos képzés, mely a környezettudatosságra nevelésben nyújt segítséget.

A Fiúról Apára Program óvodapedagógusoknak a légkör felépítéséről, a tiszta levegő fontosságáról, a tüdőről, a légi közlekedésről, a levegőről mint élőhelyről és a méhekről szóló háromnapos képzés, mely a környezettudatosságra nevelésben nyújt segítséget.

A Fiúról Apára Program óvodapedagógusoknak a vízről, mint életelemről, a víztartalomról, a víz értékéről és körforgásáról, halmazállapotokról, a gyógyvizekről és a vízszennyezésről szóló háromnapos képzés, mely a környezettudatosságra nevelésben nyújt segítséget.

A Fiúról Apára Program óvodapedagógusoknak az Univerzumról, a Naprendszerünkről, a Föld bolygóról, a termőföldről, a földi rendszerekről, a domborzatról és élővilágról, az éghajlatról valamint az évszakokról szóló háromnapos képzés, mely a környezettudatosságra nevelésben nyújt segítséget.